RENOVACIÓ D’AIRE D’UN ESPAI TANCAT

RENOVACIÓ D’AIRE D’UN ESPAI TANCAT

RECUPERADOR DE CALOR

Què és?

És un aparell que recupera una part de l’energia de l’aire mitjançant un sistema de ventilació mecànica. Gràcies al recuperador de calor, es ventila i es renova l’aire de l’estança d’una manera 100% eficient, i aconseguim augmentar la qualitat de l’aire que hi respirem.

Com funciona?

El recuperador de calor funciona mitjançant la combinació de dos ventiladors centrífugs de baix nivell sonor. Un d’ells realitza l’extracció de l’aire viciat de l’interior del local cap al carrer, i l’altre impulsa aire fresc de l’exterior cap a l’interior del local. Els dos circuits es creuen, sense barrejar-se, en un intercanviador de plaques, on la calor de l’aire sortint es transfereix a l’aire fresc de l’exterior i l’escalfa.

D’aquesta manera aconseguim recuperar un alt percentatge de l’energia utilitzada per escalfar o refredar l’aire de l’interior de el local i reutilitzar-la. Sense la utilització del recuperador, aquesta energia es perdria totalment.

Quins són els seus avantatges?

  • Estalvi energètic i econòmic
  • Millora la qualitat de l’aire i elimina la humitat
  • Sensació de confort ja que funciona com a aïllament acústic dels sorolls exteriors
  • Manteniment fàcil
  • Respectuós amb el medi ambient

Són aparells molt versàtils ja que s’adapten a qualsevol estança. A més, es poden comunicar amb altres sistemes de ventilació mitjançant radiofreqüència amb l’objectiu d’obtenir una millor distribució de l’aire fresc.

També permeten integrar-se amb altres unitats de calefacció i climatització compatibles.

Leave a Reply

Your email address will not be published.