Què és l’aerotèrmia?

Què és l’aerotèrmia?

Des de fa un temps has sentit aquest terme diverses vegades: Aerotèrmia. Sona en converses, en televisió, internet … Però què és l’aerotèrmia? Com funciona? No et preocupis, t’expliquem de què va tot aquest tema de l’aerotèrmia i et donem unes raons per instal•lar-la a casa teva. Comencem?

Com funciona l’aerotèrmia?

L’aerotèrmia és un sistema de climatització que proporciona calor a l’hivern i fred a l’estiu d’una manera neta, a més d’aigua calenta. Es tracta d’una tecnologia renovable que a més obté la major part de l’energia que utilitza del propi aire; al voltant d’un 75% de l’energia que necessita l’extreu directament de l’aire (fins i tot a l’hivern) mentre que l’altre 25% l’obté de l’electricitat.

Això és degut a que el seu funcionament es basa en transportar la calor en lloc de produir-lo. Així, no produeixen residus ni contaminants perquè no utilitzen la combustió. Aquestes prestacions a tan baix consum són úniques avui en dia, per això es considera el sistema de calefacció que s’imposarà davant sistemes de calefacció com les calderes de gasoil o gas natural en el futur proper.

Els equips d’aerotèrmia estan compostos d’una unitat interior, una unitat exterior i un dipòsit d’aigua, i van dels 5.800 als 10.000 euros. No obstant això, no hem d’oblidar que aquest cost l’amortitzarem amb l’estalvi energètic que suposa una tecnologia que ens dóna tres parts de calor (o fred) per cada part d’electricitat que fa servir. A més, al contrari que altres sistemes de calefacció no necessita pràcticament cap manteniment i tampoc ha de passar revisions de cap tipus, de manera que tampoc origina aquest tipus de costos.

A l’interior de l’habitatge, aquests aparells poden connectar-se a un sistema de terra radiant, radiadors de baixa temperatura o un fancoil, de manera que les seves possibilitats no estan subjectes a una sola elecció, sinó que ens permet un alt rendiment energètic que nosaltres podrem canalitzar a l’interior de la nostra llar de la manera que més ens convingui. Sens dubte una alternativa als sistemes tradicionals que mereix una oportunitat, d’acord amb l’aposta per la descarbonització que està duent a terme la Unió Europea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.