RECTA FINAL PER A LA REMODELACIÓ DEL MERCAT DE SANT ANTONI DE BARCELONA

RECTA FINAL PER A LA REMODELACIÓ DEL MERCAT DE SANT ANTONI DE BARCELONA

El mercat de Sant Antoni és un projecte de l’arquitecte Antoni Rovira i Trias, construït l’any 1882 amb una arquitectura del ferro. És un dels més “emblemàtics” de Barcelona, ja que va ser la primera plaça que es va projectar fora de les muralles, en forma de creu grega i coronat per una gran cúpula octogonal que ocupa tota la illa urbana , també es un dels més grans de Barcelona amb una superfície total de 12000m2 i una superfície comercial de 5214m2 que conté tres mercats en un: l’Alimentari, els Encants i el Dominical.

Després de quasi una dècada de remodelació el mercat de Sant Antoni obrirà les portes amb 38400m2 de superfície i 15000m2 de superfície comercial.

Tindrà un total de cinc plantes, quatre d’elles han estat excavades i seran destinades a l’ampliació de zona comercial, àrea de logística, magatzems, zona de càrrega i descàrrega i pàrquing per al públic, un altre canvi que podrem observar seran els antics patis de logística que es convertiran en places públiques. El mercat fresc estarà ubicat a l’interior del mercat exactament a la cúpula octogonal, els encants als passadissos més propers a la façana de l’equipament i el mercat dominical tindrà el seu espai en el perímetre del mercat, voreres contràries dels carrers Tamarit i Urgell.

Una de les joies que es podrà visitar en un futur serà la muralla medieval i la contramuralla, el Baluard i els seus trams, part dels glacis del sistema defensiu, un tram de la carretera Via Augusta de la segona meitat del segle XIX.

També s’han trobat estructures anteriors al Baluard, una masia agrícola del segle XVI, amb unes basses i un pou, destruïdes quan es va reforçar la muralla amb el Baluard i sota d’aquesta masia es va localitzar un tram de la via Romana.

El nou mercat de Sant Antoni obrirà les portes un cop acabin les obres d’urbanització de l’entorn, a la primavera de 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published.